Leta i den här bloggen

tisdag 26 februari 2013

LO mix media Scrap-Perra

Vad kul med den sportlovs-tävling som Scrap-Perra scrap-perra har den här veckan. Jag provade deltävling 5: Teknik   där det gick ut på att testa en för mig själv HELT ny teknik, och eftersom jag precis varit på Scrap-perras nybörjarkurs i mixed media som Therese höll , så behövde jag träna på just den tekniken. Så jag tränade och hittade på egna lösningar ...hela layouten är full av olika test och egna påhitt. Inspirationen fick jag bland annat från tidningen Inspira där det var några fina layouter. Mitt mål var att även återanvända nedkladdade delar.

Jag började med att köra gesso genom ett punchonella-nät (så det stod upp vita prickar), även ett litet rutnät som jag klippte från en rulle, och även gesso med lite blå akrylfärg genom en tårtpappers-liknande plastschablon. Jag färgade in gesso med lite blå och grön akrylfärg och målade med pensel lite överallt och med torrare pensel på det som stod upp från gesso-mönstren. Sen hittade jag en gammal spets, lite nät från en gardin och lite säckväck och vita knappar som jag limmade på  och målade över med infärgade gesso. Jag mistade även genom en spets och några sprut här och där. Jag återanvände både den använda punchonellan och rutnäten och limmade på. Av den plastbit där jag blandat gesso och färg, tillverkade jag hjärta - allt för att återanvända allt!

Eftersom det är en bild från min universitet-studietid där jag studerade både statistik och musik så finns även lite not-tejp och en svag stämpling med siffror. Jag har också fäst på några supertunna runda tygbitar och blå pärlor (charms?).


1 kommentar:

  1. Vilken fin LO, fina färger den tycker jag om!

    Solweig

    SvaraRadera